27
04.2024
Субота Лазарева Йн 11, 1-45
0,00 / 0,00

Tuesday, 04 лютого 2020

Різдво, Мр 12,18-27
Св. ап. Тимотея. Св. прпмч. Атанасія Перського

На початку, помолись до Отця небесного, аби Він дарував тобі здатність бути здібним до слухання і розуміння Божого Слова.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Марка 12, 18-27.

18. В той час прийшли до Ісуса садукеї, які кажуть, що немає воскресіння, і питають його, кажучи:
19. Учителю, Мойсей написав нам, що коли в кого помре брат і зоставить жінку, а дітей не зоставить, то щоб брат його взяв жінку і дав потомство братові своєму. 20. Сім братів було. Перший узяв жінку й помер, не лишивши потомства. 21. Узяв її другий і помер, не лишивши потомства; так само й третій. 22. Нікотрий із сімох не лишив потомства. А після всіх померла й жінка. 23. При воскресінні, вони як воскреснуть, котрого з них вона буде жінкою? Бо семеро мали її за жінку.
24. Ісус сказав їм:
– Чи не тому ви помиляється, що не знаєте ні Писання, ні Божої сили? 25. Бо як воскреснуть із мертвих, ні женитимуться, ні виходитимуть заміж, але будуть як ангели на небі. 26. А про мертвих, що вони воскреснуть, хіба ви не читали в книзі Мойсея місця про кущ, як Бог сказав до нього: Я – Бог Авраама, Ісаака й Бог Якова, 27. Він – Бог не мертвих, а живих. Тому ви вельми помиляєтеся.

Цього тижня ти чуєш кілька Євангельських історій, що частково є подібними між собою.
Вони розповідають про книжників та фарисеїв, що намагаються перехитрити Ісуса , зловити Його на неправді. У сьогоднішньому слові головними ж є садукеї. Багаті особи, котрі займали найвищі священичі посади. Їхня особливість полягала в тому, що вони приймали тільки перші п’ять книг Біблії і відкидали авторитет всіх інших книг, зокрема не вірили у воскресіння.
Ісус не підпорядковується їхнім маніпуляціям і чітко говорить про  помилку.
Які думки чи почуття в тобі виникають, коли чуєш цей уривок.

Слово із сьогоднішнього читання є справді Доброю Звісткою. Ісус не просто говорить про Воскресіння мертвих, але робить акцент на тому що головне. Зверни увагу на такі слова Христа: «Він – Бог не мертвих, а живих».
А що для Тебе означає бути  живим? Чи йдеться лише про щось фізичне чи більше?

Христос неодноразово пропонує людям шукати Царства Божого і правди, шукати Самого Бога, причому не в майбутньому, а тут і зараз.
Коли слухатимеш уривок знову, спробуй ще раз зосередитись на тому, що є головним, як відповідає Ісус садукеям.

На завершення, подякуй Господеві за Його Слово до тебе сьогодні, проси Доброго Бога, аби дав Тобі сили жити згідно його заповідей, аби відчувати себе живим.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.