26
04.2024
Св. сщмч. Василія, єп. Амасійського Лк 23, 44-56
0,00 / 0,00

Sunday, 13 жовтня 2019

Звичайний період, Мт 15:21–28
17 неділя по зісланні Святого Духа

Ось настав найцінніший момент – час твоєї молитви. Дозволь собі відкласти всі думки про працю та обов’язки і відкрий серце на те що Ісус хочу тобі подарувати.

Сьогоднішнє Слово Боже знаходиться в Євангелії від Матея Мт 15: 21 – 28.

21. Того часу ввійшов Ісус у сторони тирські та сидонські. 22. Аж ось жінка хананейка вийшла з тих околиць і стала кричати: – Змилуйся надо мною, Господи, сину Давида! Біс тяжко мучить мою дочку. 23. Він не озвався до неї і словом. Тут приступили його учні й почали його просити: – Відпусти її, бо вона кричить за нами. 24. Він у відповідь сказав: – Я посланий лише до погиблих овець дому Ізраїля. 25. Вона підійшла і, вклонившись йому в ноги, каже: – Господи, поможи мені! 26. Він відповів їй: – Не личить брати хліб у дітей і кидати щенятам. 27. А вона каже: – Так, Господи! Але й щенята їдять кришки, що падають зо столу в панів їхніх. 28. Тоді Ісус у відповідь сказав їй: – О жінко, велика твоя віра! Хай тобі буде, як бажаєш. І видужала її дочка від тієї години.

Така дивна поведінка Ісуса:  більше ніде в Євангелії він так не поводиться з людьми, які просять зцілення. Переважно було достатньо щирого прохання і зцілення було дароване. А тут навіть учні, не витримавши, почали за неї просити. Хіба Бог мав на меті принизити жінку в момент такого великого страждання бо ж сказано було « Біс тяжко мучить мою дочку.»

«– О жінко, велика твоя віра!»  Ось що Ісус хоче тобі сьогодні показати- велику віру жіки. Цей весь в лапках театр був для того, щоб відкрити духовні скарби, які вражають самого Бога – велика віра але також і покора. Бо без покори вона не змогла б ось так поводитись з Ісусом, коли він начебто нехтував її бідою. 

Отже віра і покірність такі важливі чесноти для того щоб відбулося чудо. Чудо в твоєму житті. Чи не для тебе сьогодні цей уривок з Біблії? Спробуй у цій жінці побачити себе, як ти поводишся в момент випробувань? Чи є там віра, надія, прийняття? А може бунт, розчарування чи знеохочення?

Зараз у цей час спробуй попросити в Бога ласки великої віри у тих твоїх важких моментах життя де здається  Він тебе не чує чи байдужий до твого болю.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.