26
04.2024
Св. сщмч. Василія, єп. Амасійського Лк 23, 44-56
0,00 / 0,00

Monday, 03 червня 2019

Великдень, Йн 16, 29-33
Св. Карла Лванги

У хвилині тиші прошу про благодать почути Боже Слово і не залишитися байдужим до того, що воно сьогодні до мене промовляє.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Йоана 16, 29-33

Того часу учні сказали Ісусу: «Ось нині відкрито говориш і жодної притчі не розказуєш. Тепер знаємо, що Ти знаєш усе і не потребуєш, щоби хтось Тебе запитував. По цьому віримо, що Ти вийшов від Бога». Ісус відповів їм: «Тепер вірите? Ось надходить година, ба, вона вже прийшла, що розбіжитеся кожний до свого, а Мене самого залишите. Та Я не сам, бо Отець зі Мною. Це Я сказав вам, щоб у Мені ви мали мир. У світі зазнаєте скорботи, але будьте відважні: Я переміг світ!»

Іноді, в добрі часи, коли в нашому житті немає великих проблем чи випробувань, нам здається, що з нашою вірою все гаразд. Все є нібито ясне та зрозуміле, не маємо до Бога драматичних запитань, можемо перебувати у певному доброму умиротворенні. 

Та часом в житті трапляється щось, що перевертає наші попередні уявлення про Бога, про себе та про світ. Це можуть бути випробування, біди, різноманітні труднощі. Тоді той попередній спокій зникає і з’являється безліч питань, на які часто не маємо більш відповідей. Це також може стати недоброю нагодою піддатися спокусі невір’я або ж впасти у відчай. Все не так, як здавалося раніше… Що ж тепер робити?

Господь Ісус не обіцяє нам відсутності проблем та труднощів. Більш того, Він прямо каже, що в нашому житті зазнаємо скорботи. Проте Він обіцяє перемогу. Що б не трапилося, зберігаючи віру, збережемо також і Божий мир у своєму серці. А цей мир дасть нам сили перенести та подолати і наші труднощі та скорботи. Бо ж Христос вже переміг цей світ!

Просимо в Господа про Його мир, щоб, долаючи всі страхи, які нам накидає світ, дійти до перемоги разом з Воскреслим Ісусом.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.