26
04.2024
Св. сщмч. Василія, єп. Амасійського Лк 23, 44-56
0,00 / 0,00

Thursday, 30 травня 2019

Великдень, Лк 24, 46-53
Вознесіння Господнє

Уяви місце де ти почуваєш себе найбільш добре та безпечно. Запроси Господа відвідати його разом. Кожна твоя особиста зустріч із ним є для тебе таким місцем миру та безпеки. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Луки 24, 46-53

І до них мовив: “Так написано, що треба було, щоб Христос страждав і третього дня воскрес із мертвих,
і щоб у його ім'я проповідувалось покаяння на відпущення гріхів усім народам, почавши від Єрусалиму.
Ви - свідки того (всього).
Я вам пошлю те, що мій Отець обіцяв був. Сидіть у місті, аж поки не одягнетеся силою з висоти.”
І він вивів їх аж до Витанії і, знявши руки свої, благословив їх.
А як він благословляв їх, віддалився від них і почав возноситись на небо.
Вони ж, поклонившися йому, повернулися з радістю великою в Єрусалим,
і перебували ввесь час у храмі, славлячи та хвалячи Бога.

Після свого воскресіння Ісус знову навчає своїх учнів. Усе про що вони чули, що бачили, чого доторкались руками, Ісус пояснює знову, з перспективи яка виходить за межі  їхніх уявлень. Досвід воскресіння Христа стає новим початком для спільноти апостолів. Ісус залишає апостолам нову обітницю : «І ось Я посилаю на вас обітницю Мого Отця; а ви позостаньтеся в місті, аж поки зодягнетесь силою з висоти». Слова Ісуса сповнюють радістю його учнів. Вони отримують нову місію, нове післаництво, переживають нове вибранство. Апостоли сповнені нової надії.

Досвід зціляючої Ісусової любові який ми отримуємо в своєму духовному житті не може залишитись тільки нашим надбанням. Ісус кличе нас до місії – місії його Церкви! «.. щоб у Ймення Його проповідувалось покаяння, і прощення гріхів між народів усіх, від Єрусалиму почавши. А ви свідки того.»  Місія спільноти Церкви – це проповідь Божого милосердя « посеред усіх народів», свідчення відкуплення та прощення гріхів.  Милосердя, яке Ісус покликав нас проповідувати – не поміщується у жодну із людських «компетенцій». Бути свідками Божого Милосердя можна лише «одягнувшись силою з висоти»

Господь запрошує нас до більшого ніж ми готові! Даруючи нам Святого Духа Він відкриває нам шлях до себе самих, справжніх себе. Ісус знає нас, такими якими ми є і якими ми покликані стати. В обітниці його любові ми можемо значно більше ніж здатні собі уявити. Одягнені Силою з висоти ми спроможні преображати обличчя цього світу.

Просімо у Господа ласки прийняття дару Святого Духа, щоб бути добрими свідками Господньої любові та милосердя. 

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.