08
05.2024
Світла середа Йо 1, 35-51
0,00 / 0,00

Sunday, 26 травня 2019

Великдень, Йн 14, 23-29
6 Неділя Великоднього Періоду

Господь близько! Просто пригадай собі, що Він присутній і усміхається дивлячись на тебе.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Йоана 14, 23-29

Ісус же озвався до нього, кажучи: «Коли хтось мене любить, то й слово моє берегтиме і злюбить його мій Отець, і прийдемо ми до нього, і в ньому закладемо житло.
А хто мене не любить, той і слова мої не береже. І слово, яке ви чуєте, не моє, лише Отця, який послав мене.
Це мовив я до вас, коли з вами перебував.
А Утішитель, Святий Дух, якого Отець в ім'я моє зішле, той навчить вас усього і все вам нагадає, що я сказав вам.
Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається!
Ви бо чули, що сказав я вам: Відходжу і до вас повернуся. Коли б ви мене любили, то зраділи б, що я до Отця йду: Отець бо більший, ніж я.
Нині сказав я вам те, - перед тим, як воно настане, - щоб, коли настане, - увірували ви.

Ісус готує своїх учнів до Нової Пасхи, – свого переходу від «цього світу» до «дому Отця». Ісус знає, що таїнство відкуплення  буде «одягненим» в складну реальність, об яку розіб’ються очікування його друзів, - апостолів.

Реальність спустошення смерті, втрати сенсу, розчарування у собі самому, страху, тривоги і розлуки.  Ісус  промовляє до тих кого любить, своїм словом Він захищає їх.

Слово Ісуса відмінне від усіх інших слів. Учні знають це, адже Він говорить «не як книжники їхні». Слово Ісуса для апостолів  є всім! В його слові учні знають, що вони покликані, вибрані, люблені. Слово Ісуса для апостолів – це їхня історія, їхнє прагнення,  їхній досвід, їхня безпека. Своїм словом Ісус дарує учням нову реальність – це мир оселі Отця! 

Господь торкається цього світу своїм Словом. Своїм словом Він приходить в твою реальність, щоб лікувати, відновлювати, підносити все, що знищене, кволе, зруйноване. Слово Ісуса – це дотик! Дозволь йому торкнутися свого життя.    Ісус  промовляє до тебе бо любить, своїм словом Він захищає тебе.

Просім у Господа ласки чути і зберігати Його слово, щоб зростати у його любові і свідчити цю любов іншим.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.