26
04.2024
Св. сщмч. Василія, єп. Амасійського Лк 23, 44-56
0,00 / 0,00

Wednesday, 13 березня 2019

Великий Піст, Лк 11,29-32
Касіяна, Божени, Христини

За мить почуєш слова Євангелія. Постарайся зосереджено вслухатися у Бога, що до тебе промовляє. Прими Його науку з вдячним серцем. 

Сьогоднішнє слово читаємо з Євангелія від Луки

Лк 11,29-32

Коли народ згромадивсь, Ісус почав промовляти: “Рід цей - рід лукавий; він шукає знаку, але знаку йому не дасться, окрім знаку Йони,
бо як Йона був знаком для ніневитян, так і Син Чоловічий буде знаком для цього роду.
Цариця півдня встане під час суду з людьми оцього роду і його засудить, бо прийшла з кінців світу послухати мудрости Соломона, а ось тут більше від Соломона!
Ніневитяни встануть з цим родом під час суду і його засудять, бо вони покаялись на проповіді Йони, та ось тут більше від Йони.

“Рід цей - рід лукавий; він шукає знаку, але знаку йому не дасться, окрім знаку Йони». Ісус називає своїх слухачів лукавими. Ходять за ним, дивляться на те, що робить і постійно очікують на підтвердження того, ким він є. Однак, попри докази, не хочуть прийняти правди, що Він є Сином Божим. Хіба така ситуація не повторюється і у сучасному світі? Задумайся над своєю вірою у Божество Ісуса Христа…Віриш у нього?

«Бо як Йона був знаком для ніневитян, так і Син Чоловічий буде знаком для цього роду». Ми знаємо, що пророк Йона закликав до каяття.  Ісус пояснює, що Його місія -  це клич до покаяння , навернення до Бога. Цей заклик до навернення і до Бога, стосується також твого життя. Що робиш для того, щоб сприйняти це серйозно? Що у твоєму житті вимагає радикального відкинення зла і повернення до добра?

«Цариця півдня встане під час суду з людьми оцього роду і його засудить»… У Старому Завіті знаки і слова пророків допомогли людям прийняти Боже прощення. Натомість у часи Ісуса багато хто бачив знаки, але залишився до них байдужим. 

А як ти приймаєш пропозицію спасіння? 

Сьогодні попроси Ісуса, щоб навчив тебе читати знаки Його присутності у твоєму житті, щоб ти міг цілковито прийняти дар Його спасіння. 

Слава Отцю…