27
07.2024
Св. вмч. й цілителя Пантелеймона Мт 9, 9-13
0,00 / 0,00

Saturday, 27 травня 2023

Звичайний період, Йо 14, 10-21
Св. мч. Ісидора

Приготовляючись до нової зустрічі з Господом, попроси Його відкрити тобі джерела світла і правди, щоб розпізнати Його милість.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Йоана 14, 10-21.

10. Сказав Господь своїм учням: Слова, які говорю до вас, не від себе говорю. 11. Отець, який у мені пробуває, він творить діла. Віруйте мені, що я в Отці і Отець у мені; коли ж ні, через самі діла віруйте. 12. Істинно, істинно кажу вам: хто в мене вірує, такі самі від них робитиме, бо я йду до Отця. 13. І все, що будете просити в моє ім'я, зроблю, щоб Отець прославився у Сині. 14. Зроблю все, чого б ви не просили в моє ім'я.
15. Якщо ви мене любите, зберігайте мої заповіді. 16. Я проситиму Отця, і він дасть вам іншого Утішителя, щоб з вами був повіки, 17. Духа істини, якого світ не може прийняти, бо його не бачить і не знає. Ви ж його знаєте, бо він пробуває з вами і у вас буде. 18. Я не лишу вас сиротами, я до вас прийду. 19. Ще трохи, і світ мене не буде бачити більше. Ви ж мене будете бачити, бо я живу і ви будете жити. 20. І взнаєте того дня, що я в моєму Отці, і що ви в мені, і я у вас. 21. Хто має мої заповіді й береже їх, той мене любить. Хто ж мене любить, того мій Отець любитиме, і я його любитиму, і об'явлюся йому.

Ісус прийшов до нас з місією від Отця. Він знає Своє призначення і бажає сповнити його до кінця. Усе, що Він чинив і говорив, походило від Отця. Так само життя кожної людини на цій землі це неймовірне чудо задуму Божої Любові. Після первородного гріха нам важко буває віднайти дорогу до Бога і до самих себе, щоб розпізнати своє покликання і завдання. Проте, ми можемо просити Христа навчити нас спілкуванню з Отцем.

Довіряти Отцю і вірити в Сина – має велику обітницю сили: «Істинно, істинно кажу вам: хто в мене вірує, такі самі від них робитиме, бо я йду до Отця». Відтепер учні чинитимуть діла Отця, вони залишаються свідками і посланцями Його любові. До цього покликаний також кожен християнин. Спробуй подивитися на твоє щоденне життя з цієї перспективи. Де і для кого Господь поставив тебе, щоб любити в Його ім’я? Людина споконвіків намагається відкрити потаємні джерела сили, а вони сховані у тому, щоб чинити волю Отця, котрий дійсно слухає бажання своїх дітей через Ісуса: «І все, що будете просити в моє ім'я, зроблю, щоб Отець прославився у Сині».

Ісус обіцяє апостолам іншого Утішителя, тобто Святого Духа. Ця троїчна любов Отця, Сина і Святого Духа кружляє над людиною і так важливо відкриватися на дію кожної з Осіб Пресвятої Тройці. Усе наше духовне життя є можливе завдяки дії Святого Духа. Це Він дав нам розпізнати Отця і Сина у нашій особистій подорожі життя, повірити і жити як християни. Він приходить до нас непомітно, як вітер: бачимо як він віє, але не бачимо самого вітру. В нашому житті значно більше благодаті, ніж ми звикли помічати.

Господь бажає провадити і надихати твоє життя і служіння іншим, якщо дозволиш Йому це.  Можеш відважно просити дару і натхнення Святого Духа для себе і для твоїх ближніх.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.