✝️ Молитва для народу України
Молитва за мир
0,00 / 0,00
Молитва за мир

✝️ Молитва для народу України

Ця молитва була підготовлена разом з іншими командами, щоб разом молитися за народ України. Англійська, французька, португальська, арабська, нідерландська мови... ці ж слова будуть використовуватися, щоб просити про мир.

Як ви відреагували, коли почули новину минулого четверга, 24 лютого, про те, що російські війська, приблизно 200 тисяч, вторгнулися в Україну? З тих пір, як ви себе почуваєте і що ви думаєте, коли чуєте сирени і вибухи, а маленькі діти та їхні сім'ї ховаються на станціях метро, а інші тікають від війни?

Можливо, відчуваєте гнів через порушення територіальної цілісності суверенної держави. 

Можливо здивовані, що після багатьох десятиліть очевидного миру війна такого масштабу повернулася на материк Європи. 

Можливо, ви також розчаровані тим, що в той час, коли більша частина світу починає повертатися до певної подоби нормальності, ми всі знову занурюємось у невизначеність і плутанину. 

У такий час слова Ісаї, про прийдешнє царювання Бога, мають особливу актуальність:

Молитва за мир
0,00 / 0,00

І він судитиме народи, буде розсуджувати людей многих; вони перекують свої мечі на рала, а списи свої на серпи. Народ на народ не буде меча підіймати, і не вчитимуться більше воювати.
Доме Якова, прийдіть,

і будемо ходити в світлі Господнім!

Твоя молитва? Яка вона зараз? Чи можеш поговорити з Ісусом про те, як ти себе почуваєш і про що думаєш, чи може ти занадто збентежений, щоб це зробити?

Чи може думаєш, як би послідовники Ісуса відгукнулися на те, що відбувається?

Ми всі стоїмо разом пліч-о-пліч зі стражденним народом.. Святий Павло сказав у своєму Першому посланні до Коринтян, якщо болить один член тіла, то з ним страждає все тіло. 

Багато хто з нас чув складні слова Ісуса: «Любіть ворогів своїх, роби добро тим, хто ненавидить вас, моліться за тих, хто переслідує вас». З цими словами, що лунають у наших думках, ми пам'ятаємо, що маємо справу з російським урядом, а не з усім російським народом.

І що таке Марія сказала в її молитві “Величає душе моя Господа”?

Він виявив потугу рамени свого, розвіяв гордих у задумах їхніх сердець. Скинув могутніх з престолів, підняв угору смиренних.

Праведні переможуть: наш Бог про це подбає! 

Отже, ми можемо йти вперед впевнено, знаючи, що друзі Ісуса, де б вони не були в небезпеці, ніколи не будуть Ним покинуті. Ми пам'ятаємо ці слова святого Павла в Посланні до Римлян,

Бо я певний, що ні смерть, ні життя, ні ангели, ні князівства, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, ні висота, ні глибина, ані інше якесь створіння не зможе нас відлучити від Божої любови, що в Христі Ісусі, Господі нашім.

Так, Ісус є Господом усього, і він має спосіб вивести добро з найменш багатообіцяючих обставин. Молімося до нього з упевненістю і солідарністю з усіма, хто страждає в цей час.

Господи Ісусе, Ти сказав: "Блаженні вбогі духом", ми просимо тебе наглядати, направляти, охороняти і захищати невинних жінок, чоловіків і дітей.

Блаженні вбогі духом.

Господи Ісусе, який сказав: “Блаженні миротворці”, просимо тебе, захисти нас від ненависті, сподоби серця і  думки чоловіків і жінок прагнути та виконувати вчинки миру. 

Блаженні миротворці.

Господи Ісусе, Ти сказав: "Блаженні голодні та спрагнені правди", надихай і зміцни чоловіків і жінок, які працюють над тим, щоб досягнути миру і примирення. 

Блаженні голодні та спрагнені правди.

Господи Ісусе, Ти сказав: "Блаженні милостиві", ми дякуємо тобі за багатьох добрих людей, які йдуть на допомогу потребуючим, пораненим, вмираючим, страждаючим, вигнаним зі своїх домівок, біженцям. 

Блаженні милостиві.

Зупинімося зараз і в тиші молімося за тих, хто найбільше цього потребує в цей час. 

Тепер ми можемо розмістити всі наші молитви на міцній основі, сказавши разом Господню молитву.

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться Ім'я Твоє. Хай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя Як на небі, так і на землі Хліб наш насущний дай нам сьогодні. І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Амінь.

Ми пам'ятаємо, як Ісус сказав,

“Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається!”

Господи Ісусе Христе, якого називають Князем миру, Ти є самим нашим миром і примиренням, який так часто говорив: "Мир вам", даруй нам мир. Зроби всіх чоловіків і жінок свідками істини, справедливості, братньої і сестринської любові. Виганяй з їхніх сердець все, що може загрожувати миру. Просвіти наших правителів, щоб вони могли гарантувати і захищати великий дар миру. Нехай всі народи землі стануть братами і сестрами. Нехай процвітає мир і панує завжди над усіма нами.

Нехай мир Божий, який перевищує всякий розум, збереже наші серця, розум і знання про любов Бога і Його Сина нашого Спасителя Ісуса Христа. Амінь.

Богородице, Царицe миру, молись за нас.

переклад і коректура тексту

Єзуїти

Лектор

Андрій Дудник

запис і редагування

Paweł Nawrocki
Paweł Kosiński SJ 
Андрій Дудник