28
03.2024
Прп. Іларіона Нового Мт 27, 27-44
0,00 / 0,00

Thursday, 08 жовтня 2020

Звичайний період, Лк 4, 16-22
Прп. Євфросинії

Втихомиривши всі свої думки, попроси в Господа дару молитви та зосередженості на Його дорогоцінному Слові.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від  Луки 4, 16-22.

16. В той час прийшов Ісус у Назарет, де був вихований, увійшов своїм звичаєм суботнього дня в синагогу і встав, щоб читати. 17. Йому подали книгу, він найшов місце, де було написано:
18. Господній Дух на мені, бо він мене помазав. Послав мене нести добру новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння,  випустити пригноблених на волю, 19. оповістити рік Господнього помилування. 20. Згорнувши книгу, він віддав її слузі й сів. Очі всіх у синагозі були пильно звернені на нього. 21. І він почав до них говорити:
– Сьогодні збулось це писання у вухах ваших.
22. Всі свідчили про нього і дивувались словам ласки, які виходили з уст його, і говорили:
– Чи він не син Йосифа?

«Всі свідчили про нього і дивувались словам ласки, які виходили з уст його…». Люди, які були в синагозі відчули в Ісусових словах ласку, чого не зустрічали в юдейських законовчителів. Старий Завіт був часом обіцянки Спасителя і він закінчився, тепер настав час здійснення обіцяного. Час, який триває дотепер.

Все – Він є! Ти маєш Спасителя, який тебе визволяє від гріха. Ти маєш людину і Бога одночасно, який часто відкриває твої очі на правду про себе. Ти маєш Ісуса, який дарує тобі милосердя. Ти маєш Особу, яка повертає тобі, пригнобленій людині, втрачену гідність.

В цьому уривку є слово «сьогодні». Сьогодні – це єдиний день, який дійсно в тебе є, бо минуле вже не існує, а майбутнього ще немає. Тільки сьогодні ти можеш пригорнутися до Ісуса, або ним знехтувати. Тільки сьогодні ти можеш досвідчити безмежну вартість такого Спасителя або ж і надалі відчувати пустоту й самотність.

Попроси сьогодні в ласкавого Бога ласки цінувати Його Сина, а також дару глибоких відносин з Ним – твоїм Спасителем.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.