19
04.2024
Прп. Івана, старопечерника Лк 22, 63-71
0,00 / 0,00

Saturday, 08 лютого 2020

Різдво, Лк 18,2-8
Прп. Ксенофонта, дружини його Марії і синів їхніх Аркадія та Йоана

Незалежно від того де ти перебуваєш у даний момент: чи це у шумному транспорті, чи по дорозі до праці або навчання, чи у будь якому іншому місці, якщо у тобі з’явилось бажання молитви, спробуй скерувати свою увагу до того, що зараз почуєш.

На початку, помолись до Святого Духа, аби Він провадив Тебе.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Луки 18, 2-8.

Сказав Господь притчу оцю:
2. В одному місті був один суддя, що не боявся Бога, ні людей не соромився. 3. Була ж одна вдова в тім місті, яка приходила до нього й говорила: оборони мене від мого супротивника. 4. Довго не хотів він, але згодом мовив сам до себе: хоч я Бога не боюся, і людей не соромлюся, 5. але тому, що ця вдова мені докучає, я її обороню, щоб вона не приходила безперестанку та не морочила мені голови.
6. Тут Господь додав:
7. – Слухайте, що несправедливий суддя каже. А хіба Бог не оборонить своїх вибраних, які до нього день і ніч голосять, і чи баритиметься до них? 8. Кажу вам: оборонить їх негайно. Тільки ж Син чоловічий, коли прийде, чи найде на землі віру?

У сьогоднішньому Слові ти почув притчу про вдову. Євангеліст не описує всієї ситуації . Не вказує, що ж сталось між вдовою та її супротивником. Натомість наче переміщує фокус уваги  на дещо інше. На настирливість жінки.  
А як щодо тебе? Можливо тобі вдасться пригадати ситуації, коли тобі дуже сильно чогось хотілось. Як проявлялась твоя настирливість?

Зрештою, часті візити і розмови вдови переконують суддю заступитись за неї.
Чи були в твоєму житті такі моменти, коли хтось сильно тобі докучав, чогось від тебе вимагав і зрештою добивався свого.  Як Ти почувався в такі хвилини? Що допомагало чи керувало тобою у прийняті того чи іншого рішення.

Коли слухатимеш уривок вдруге, зверни увагу на Ісусові слова, щодо Бога і його вибраних людей. Що стверджує Господь  і про що запитує?

На завершення, порозмовляй з Ісусом про свою настирливість у молитві. Попроси відваги до більшої віри та глибшого стосунку з Богом, який справедливо та «негайно обороняє» .

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.