25
04.2024
Св. ап. і єв. Марка Лк 23, 33-43
0,00 / 0,00

Wednesday, 15 січня 2020

Різдво, Мк 10,11-16
Передсвяття Богоявлення. Св. Сильвестра, папи Римського.

Придивися до того, як моляться діти. Вони переконані, що Бог є хорошим Отцем, який чує їх молитви. Ти був такий самий. А сьогодні, яка твоя молитва? Скільки довіри в ній?

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від  Марка 10, 11-16.

11. Сказав Господь:
– Хто відпускає свою жінку й бере іншу, чужоложить з нею. 12. І коли жінка покине свого чоловіка й вийде за іншого, чужоложить.
13. І приносили до нього дітей, щоб додоторкнувся їх, але учні забороняли їм. 14. Бачачи те, Ісус розгнівався і сказав їм:
– Пустіть дітей приходити до мене, не бороніть їм: таких бо царство Боже. 15. Істинно кажу вам: хто царства Божого не прийме, як дитина, не ввійде до нього.
16. І, обнявши їх, поклав на них руки і благословив їх.

"...хто царства Божого не прийме, як дитина, не ввійде до нього". Авжеж як дитина, подуємо ми,- вже сформовані, дорослі люди. Яким чином дитина, допоможе мені зрозуміти сенс життя та усі його складнощі?  Але це власне дитина, в очах Христа, є прикладом того, як потрібно здобувати Царство Боже. Пригадай собі свій образ Бога з дитинства.  Як ти молився, розмовляв?

Колись одна маленька дівчинка заходячи до Храму та роблячи знак xреста, ніяк не могла запам'ятати: "В ім'я Отця..." обмірковуючи собі таке дивне привітання з Богом, вона вирішила  просто говорити: "Добрий день Бог і Син...", а після слів молитви “Радуйся Марія” - вона невимушено для Бога розповідала свої справи, та з серцем повним довіри просила: "Допоможи Боже не мучитися на Службі, адже мама обіцяла, зводити на морозиво." І звичайно що з часом, простота того серця, десь зникла, втратилася безпосередня довіра і вже ставши сама мамою, вона тільки могла позаздрити своїм дітям, які сідаючи до столу казали:"Смачного усім і Тобі Боже також" а лягаючи спати, бажали: “Добрих, кольорових снів для усіх Святих”. У дітях є щось таке, що втрачають дорослі. Дитина довіряє, не роздумуючи. Їх довіра не чеснота, а життєва дійсність. А ти дозволяєш собі на абсолютну щирість до Господа?

Діти багаті на добро, чистоту, простоту душі, щирість та відвертість, вони не мають лукавства і злосливості.  З цього ми повинні зрозуміти, що ці риси, які властиві насамперед дітям, вводять людину у Царство Небесне.

Господи, я знаю, що Ти прагнеш автентичності з мого боку. Дай мені мужності прийти до Тебе таким як є і тим ким я є.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.