20
04.2024
Субота акафістова Мк 8, 27-31
0,00 / 0,00

Saturday, 23 листопада 2019

Звичайний період, Лк 8, 16-21
Свв. апп. Ераста, Олімпа, Родіона і тих, що з ними

Слово Боже, як внутрішнє світло, освітлює шлях людини і прагне поширюватися через тих хто здатний Його чути і хоче ним жити. Спробуй втишитися щоб почути його сьогодні. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Луки 8, 16-21 

Сказав Господь: 

16. Ніхто не засвічує світила, щоб його вкрити посудиною або поставити під ліжко, а, навпаки, його ставлять на свічнику, щоб ті, що входять, бачили світло. 

17. Нічого бо нема схованого, що не стало б явним, нічого тайного, що не стало б знаним і не вийшло на яв. 

18. Вважайте, отже, як слухаєте: бо хто має, тому дасться: а хто не має, візьмуть і те, що йому здається, ніби має.  

19. Мати його і брати прийшли до нього, та через народ не могли до нього доступитись. 20. Йому сказали: 

– Мати твоя і брати стоять надворі, хочуть побачитись з тобою. 

21. Він у відповідь сказав їм: 

– Мати моя і брати мої – це ті, що слухають слово Боже й виконують його. 

Псалмопівець Слово Боже називає світильником, світлом для своїх стежок. Денне чи нічне світло дозволяє нам розрізняти і вибирати правильний та безпечний шлях. Ісус є Воплоченим Словом, що прийшов у світ освітити темряву наших душ, щоб у дорозі життя ми могли віднайти справжню ціль: кожним днем прямувати до Отця. Іноді в дорозі можна не бачити, але йти у правильному напрямку на голос. Голос Христа не перестає кликати також тебе. Ти можеш почути його через Писання, духовних провідників, твоїх друзів і не знайомих тобі людей та через власне сумління та серце. 

Світло яке запалює тобі душу шукає простору. Так само як вогонь потребує повітря, щоб не згаснути, слово потребує бути видимим у тому що робиш і як ти живеш. Це важлива пересторога дана Христом, котрий бажає вчинити твоє життя дійсно багатим: «Вважайте, отже, як слухаєте: бо хто має, тому дасться: а хто не має, візьмуть і те, що йому здається, ніби має».  

Коли до Ісуса прийшли Його Мати та родичі, Він не покинув своїх учнів та слухачів заради них. Ми добре розуміємо що саме Богородиця, ця проста дівчина із Назарету, була першою що досконало навчилася слухати і жити Словом Божим. Сьогодні Господь і тебе через слухання хоче залучити до кола Своїх рідних і близьких. Дозволь собі захопитися величиною цього  дару. Чи ти сприймаєш Слово у свободі і покорі, довір’ї? Можливо твоє духовне вухо ще потребує певного зцілення чи очищення?

Намагайся сьогодні частіше запрошувати Ісуса до свого серця та слухати Його Слова, що прагне бути тобі світлом яке вказує шлях та зігріває. 

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.