25
04.2024
Св. ап. і єв. Марка Лк 23, 33-43
0,00 / 0,00

Friday, 01 листопада 2019

Звичайний період, Лк 7, 31-35
Бл. свщмч. єп. Теодора (Ромжі). Св. прор. Йоїла. Св. мч. Уара. Прп. Йоана Рильського

Слова сьогоднішнього Євангелії в особливий спосіб закликають до мудрості та розпізнавання. Спробуй на цій молитві без упередженості почути слова Євангелія та попроси у Господа розвинути дар мудрості. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Луки 7, 31-35.
31. Сказав Господь: До кого мені порівняти людей оцього роду? На кого вони подібні? 32. Вони подібні на дітваків, що сидять на майдані і кличуть одні до одних: ми грали вам на сопілці, та ви не танцювали; ми вам співали жалобної, та ви не плакали.
33. Прийшов бо Іван Христитель, що не їсть хліба і не п'є вина, і ви кажете: він біса має! 34. Прийшов Син чоловічий, що їсть і п'є, і ви кажете: це ненажера й п'яниця, приятель митарів та грішників.
35. І всі діти мудрости виправдали її.

Незважаючи на різнорідні очікування людей,  Ісус Христос не намагаючись задовільнити поверхневе сприйняття людини, завжди залишався автентичним і цілковито посвячений своїй місії Відкупленя. Глибоке розуміння себе, своєї  місії, допомогло Ісусові бути абсолютно автентичним, оскільки тільки ця умова є гарантією того, що людина зрозуміє ким Він є насправді, в чому суть Його місії та Доброї Новини.  
Спробуй приглянутись до найбільш святих і сокровенних рис твоєї особистості,  чи зауважуєш  в собі оцю духовну спорідненість із Господом?  Спробуй звернути свою увагу на поставу свого життя, чи тобі вдається бути автентичною особою яка є носієм Образу Божого? 

Поверхневість і поспіх у судженнях є одним із особливих знаків сучасності. Людина все рідше і рідше заглиблюється в справжню суть речей, все частіше оцінює та осуджує іншу особу не стараючись зрозуміти її, чи оправдати її. 
Запитай себе, як я оцінюю інших людей? І чи справді шукаю розуміння Господа і людини? Чи не намагаюсь просто їх допасувати до свої очікувань та потреб?  

Господь називає своїх дітей – дітьми мудрості. Мудрість є цим даром Святого Духа, який допомагає людині розрізнити і побачити суть речей, відкрити правду і сприйняти правду не допасовуючи її до своїх очікувань. 
У хвилині тиші, спробуй у собі розпалити оце бажання бути дитиною мудрості!

На кінець молитви, проси у Бога відваги перебувати в правді, щоб правда про Бога, про себе та іншу людину, речі і події робили тебе свобідною особою. Попроси у Святого духа мудрості у розпізнаванні, щоб кожне твоє судження було очищене Його мудрістю.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.