20
04.2024
Субота акафістова Мк 8, 27-31
0,00 / 0,00

Friday, 13 вересня 2019

Звичайний період, Йн 15, 12-17
Св. Йоана Золотоустого

Намагайся сьогодні побачити в Ісусові свого друга, відчуй себе Його другом, тому що Він в тебе Вірить.

Слово Боже походить з Євангелія від Йоана 15, 12-17

"Це моя заповідь, щоб ви любили один одного, як я вас полюбив!
Ніхто неспроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає.
Коли ви робите все, що я вам заповідаю, то ви - друзі мої.
Тож слугами вже не називатиму вас: слуга не відає, що його пан робить. Називаю вас друзями, бо все я вам об'явив, що чув від Отця мого.
Не ви мене вибрали, а я вас вибрав і призначив, щоб ви йшли і плід принесли, та щоб тривав ваш плід, а й щоб усе, про що б ви тільки попросили в Отця в моє ім'я, дав вам.
Ось, що вам заповідаю: щоб ви любили один одного!"

Що ти відчуваєш коли хтось каже тобі: "Я є твоїм другом!"?  А які маєш почуття, коли сам Ісус говорить тобі: "Я твій друг! І ти не мій раб, не мій прислужник, ти Мій друг». Ти - друг Ісуса. Нам часом дуже важко є прийняти себе, повірити у власні сили, відчути свою вартість.  Ми шукаємо прийняття з боку інших людей, або намагаємося бути тими, ким ми не є, але найбільша наша вартість: що ми друзі Христа.

Ісус нам постійно нагадує про нову заповідь Любові до ближнього. Він є прикладом цієї любові. Кожен з нас, її відчуває у свій винятковий спосіб. Христос має її в стосунку до нас - порівну, але вона є різною, бо ми всі різні. Ісус інакше любить вразливого, чуйного Йоана, інакше темпераментного Петра, інакше логічного і послідовного. Тому, і звичайно по іншому любить тебе. Але всі ми разом є в серці Ісуса. Ти є в Його серці.

"Це моя заповідь, щоб ви любили один одного, як я вас полюбив!" чи взагалі існує така можливість, щоб ми любили ближнього як Ісус? Якщо ця любов є заповіддю, мабуть, це можливо. Ми не віримо в те, що можемо бути святими, і бути подібними до Бога. Але Він в нас вірить. Вірить що так і буде. Маємо бути друзями Господа, тоді ми набагато простіше навчимося любові і уподібнимося до Бога.

Просимо Господа про прийняття себе, так само як Він прийняв нас, і дякуємо Йому за Його дружбу.

Слава Отцю...