29
03.2024
Прп. Марка, єп. Аретусійського, і Кирила дияк., та інших, що з ним постраждали при Юліані, мучителеві Мт 27, 45-56
0,00 / 0,00

Tuesday, 03 вересня 2019

Звичайний період, Йн 14, 1-6
Св. Григорія Великого

На початку цієї молитви запроси Святого Духа, щоб наповнив твої думки і серце та допоміг прислухатися до Слова, що Господь сьогодні керує до тебе.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Йоана 14, 1-6

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Хай не тривожиться серце ваше! Віруйте в Бога, віруйте й у мене. В домі Отця мого багато жител. Коли б не так, то я сказав би вам; іду бо напоготовити вам місце. І коли відійду і вам місце споготую, то повернуся і вас до себе візьму, щоб і ви були там, де я. Куди ж я йду – ви знаєте путь.» «Господи, - каже до нього Тома, - не знаємо, куди ти йдеш. І як нам знати тую путь?» Ісус до нього: «Я – путь, істина і життя! Ніхто не приходить до Отця, як тільки через мене.» 

Тривога і страх є природніми реакціями людини на невідоме. Іноді не знаємо, що нас чекає там, куди йдемо, потребуємо інформації, питаємо про дорогу, шукаємо товаришів щоб йти разом. Віруючи люди вирізняються тим, що завжди можуть розраховувати на Божу допомогу. Подумай чи так насправді довіряєш Богу, чи розраховуєш перш за все на власні сили і знання?

Інколи опиняємось на роздоріжжі як у казках: направо підеш – коня втратиш, наліво – щастя знайдеш. Християни обирають ту дорогу, що веде до Бога, що дає нам змогу вирости у довірі, поглибити віру, укоренитися в надії та любові. Часом буде то хресна дорога, іншим разом – дорога воскресіння, але вона ніколи не буде самотня, адже нас супроводжує приязнь самого Христа.

У книзі Ісуса Навина Старого Завіту знаходимо таке звернення Бога до кожного з нас: «Отож наказую тобі: будь мужнім і хоробрим; не лякайся і не падай духом, бо Господь, Бог твій, з тобою, куди б ти не подався.» Господь завжди йде з нами. Часом Він йде попереду і показує нам дорогу, часом підштовхує ззаду, бо боїмося йти, але найчастіше йде поруч нас, щоб підтримати в потрібну мить. Коли ти в останнє відчував присутність Ісуса поруч з тобою? Подумай про це і ще раз послухай Євангеліє...

Сьогодні проси доброго Бога, щоб навчив тебе жити без страху і показав якою дорогою тобі йти. Повтори кілька разів: Ісусе, довіряю Тобі! 

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.