18
04.2024
Прп. Івана, учня св. Григорія Декаполіта Лк 22, 55-62
0,00 / 0,00

Sunday, 01 вересня 2019

Звичайний період, Йн 12, 44-50
22 неділя Звичайного періоду

На початку цієї молитви попроси Господа, щоб світло його слова освітило кожен день твого життя.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Йоана 12, 44-50

Тоді сказав  Ісус на ввесь голос: «Хто вірує в мене – вірує не в мене, а в того, хто послав мене. І хто мене бачить, той бачить того, хто послав мене. Я – світло, на світ прийшов, щоб кожен, хто в мене вірує, не перебував у темряві. Коли хтось мої слова слухає, а їх не береже, я його не суджу, бо я прийшов не судити світ, а спасти світ. Хто мене відкидає і слів моїх не приймає, має той суддю свого: слово, яке я вирік, судитиме його дня останнього. Бо не від себе вирікав я: Отець, який послав мене, дав мені заповідь, що мені казати і що промовляти. І я знаю, що заповідь його – життя вічне. Те, отже, що я кажу, кажу так, як Отець повідав мені.»

В одному фільмі, заснованому на реальних подіях, сліпа та глухоніма дівчина Марі відчувала теплоту сонячного світла долонями. Ця сліпа дівчина жила у темряві, в її світі було відсутнє світло, але вона намагалась відчути яке воно на дотик. Таким може бути і наш досвід зі Словом Божим. Коли не знаємо куди йти і  блукаємо у темряві, Боже Слово дає нам потрібне світло і показує напрямок. Саме це ми почули з уст Ісуса в цьому уривку Євангелія: «Я – світло, на світ прийшов, щоб кожен, хто в мене вірує, не перебував у темряві.»

Темрява є відсутністю світла, як, наприклад, осудження є відсутністю любові до ближнього, чи роздратування – відсутністю терпеливості. Слово Боже проливає світло на всі ці ситуаціі та заспокоює всі наші потреби, якщо віримо в нього і просимо про допомогу у потрібну мить. Сам Господь запевняє нас: «Я прийшов не судити світ, а спасти світ.»  Запам’ятай ці слова на той випадок, коли тобі забракне світла любові і милосердя, а спокуса осудження ближнього стане занадто важкою.

Подумай, може маєш якусь життєву ситуацію, яка потребує прояснення. Не відкладаючи на потім, попроси Господа про необхідне світло вже зараз. З цим бажанням у серці послухай ще раз Євангеліє...

На кінець цієї молитви помолись молитвою «Отче наш» дякуючи Богу Отцю за цю зустріч з його Словом і за світло яке дає тобі кожного дня.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.