23
04.2024
Св. славн. вмч., переможця й чудотв. Юрія Лк 23, 13-25
0,00 / 0,00

Tuesday, 20 серпня 2019

Звичайний період, Мт 19, 23-30
Св. Бернарда

За кілька хвилин Ти зустрінешся з Словом, що є живим і діяльним. Сам Бог бажає зустрічі з Тобою. Подбай, щоб в цей час тебе ніщо не відволікало. Адже ці кілька хвилин можуть бути найкращою частиною твого дня; 

Сьогоднішнє Слово походить від Євангелиста Матвія 19, 23-30

Тоді Ісус сказав до своїх учнів: “Істинно кажу вам: Трудно багатому ввійти в Небесне Царство.
Іще кажу вам: Легше верблюдові пройти через вушко в голці, ніж багатому ввійти в Боже Царство.”
Почувши це, учні здивувалися вельми і сказали: “Хто ж тоді може бути спасенний?”
Ісус глянув на них пильно й мовив: “У людей це неможливо, Богові – все можливо.”
Тоді озвався Петро і сказав до нього: “Ось ми покинули все й пішли за тобою; що будемо за те мати?”
Ісус відповів їм: “Істинно кажу вам: Ви, що пішли за мною: як новий світ настане, коли Син Чоловічий сяде на престолі своєї слави, сидітимете й ви на дванадцятьох престолах, щоб судити дванадцять поколінь Ізраїля.
І кожний, хто задля імени мого покине дім, братів, сестер, батька, матір, жінку, дітей, поля, в сто раз більше одержить і життя вічне матиме в спадщину.
Багато з перших будуть останніми, а останні – першими.”

Уяви собі, що в якийсь день ти віришив подорожувати по Світу. І з собою у наплічник поклав найбільш вартісні  речі. Щось що має найбільшу цінність саме для тебе. 
Що або може Хто наповнює твій наплічник?

Незадовго буде ніч і тобі треба знайти безпечне місце. Ти бачиш перед собою старе, оточене мурами місто. Брама-в’їзд  вже зачинена, і в середину можна зайти лише через невеликий простір поруч. Але для цього, тобі треба залишити свій наплічник, оскільки він занадто великий. Щоб Ти взяв з собою, проходячи повз вузький простір? Щось, що б помістилось лише в твоїх долонях?

Господь каже, що” Верблюдові легше пройти через голчине вушко, ніж багатому в Боже Царство ввійти!» А від чого готовий відмовитись ти щоб ввійти в Царство Небесне? Коли слухатимеш читання знову, будь уважним до обіцянки  Ісуса тим, хто залишить і покине  усе.  

Назавершення, порозмовляй з Богом про те, що має для тебе найбільшу цінність. Проси про ласку упорядкування цілей і засобів, аби ти був відкритим до пошуку більших плодів і більшого добра.

Слава Отцю і Сину і Святому Духові.