24
04.2024
Св. мч. Сави Стратилата, воєводи Лк 23, 26-32
0,00 / 0,00

Monday, 19 серпня 2019

Звичайний період, Мт 19, 16-22
Св. Йоанна Евда

Перед тим , як приступиш до молитви, спробуй відійти від всього того, що може перешкоджати тобі у зустрічі з Ісусом. Сьогодні , Ти почуєш питання юнака , яке можливо також звучало і у твоєму духовному житті, будь уважним. Господь має відповідь. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Матвія 19, 16-22

Аж ось один приступив до нього й каже: “Учителю! Що доброго маю чинити, щоб мати життя вічне?”
Ісус сказав до нього: “Чому мене питаєшся про те, що добре? Добрий є один тільки (Бог). Як хочеш увійти в життя, додержуй заповідей.”
“Яких?” – питає його. А Ісус до нього: “Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй криво,
поважай батька-матір і люби ближнього твого, як себе самого.”
Каже юнак до нього: “Все це я зберіг ізмалку. Чого мені ще бракує?”
“Якщо хочеш бути досконалим”, – сказав Ісус до нього, – “піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі; потім приходь і йди за мною.”
Почувши це слово, юнак відійшов смутний, мав бо велике майно.

Молодий хлопець знаходиться в пошуку чогось, що робить людей щасливими. Можливо ставить перед собою бізнес-цілі і добивається їх. І як бачимо з читання досить успішно, адже був багатим.  Яку мету маєш ти? В які мішені намагаєшся поцілити? 

“Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді». Здається проста вказівка, але як іноді важко дотримуватись  всіх правил.  Пригадай ситуації з власного досвіду, коли Твої цілі були добрими, але засоби їх досягнення не зовсім. Які почуття виникають в Тобі?

Відповідь Ісуса, не одразу вгамувала спрагу юнака, бо закон він добре знав і виконував. Хлопець питається про більше. Коли слухатимеш уривок знову, зверни увагу на відповідь Учителя; 

Ісус каже Йому «Іди вслід за Мною».

Назавершення, поговори з Ісусом про дорогу свого життя. Про те як можеш краще наслідувати Господа. 

Слава Отцю і Сину і Святому Духові…