28
03.2024
Прп. Іларіона Нового Мт 27, 27-44
0,00 / 0,00

Saturday, 17 серпня 2019

Звичайний період, Мт 19, 13-15
Св. Гіацинта

Сьогодні, як і дві тисячі років тому, Ісус прагне обдарувати нас своїм благословенням. Насамперед Він прагне бути серед найменших та найслабших цього світу, серед дітей, калік, самотніх, сиріт, біженців, мігрантів, хворих та скривджених. Бог прагне торкнутись їх і хоче щоби ми були Його ногам та руками у цьому світі. Щоби Інші могли відчути на собі Його дотик Його любові та милосердя.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Матея 19, 13-15

Тоді приведено до нього дітей, щоб він, поклавши на них руки, помолився. Учні ж боронили їм. Ісус сказав їм: “Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до мене, бо таких Царство Небесне.” І поклавши на них руки, пішов звідти.

Сьогоднішнє коротке євенгеліє розповідає нам, здавалося б, незначну, повсякденну ситуацію. А може, тут є щось більш важливе? Бачимо батьків, які приносять дітей до Ісуса, щоби він їх благословив. Це означає, що вони вважають Ісуса джерелом добра і що вони люблять своїх дітей, бажаючи дати їм найкраще. Кого Ти приносиш до Ісуса?

Ми чуємо, що учні Ісуса забороняли дітям приходити до Вчителя Чому? Здається, що в їхніх очах діти не були варті уваги Христа. Він був призначений для більш важливих завдань і цілей. Чи існує хтось, хто може вважатися негідним до зустрічі з Христом?

Ісус оточує своєю опікою передовсім тих, хто не може сам за себе постояти, хто не має права голосу у цьому світі. Вони беззахисні, як діти. А може, вони такі грішні, що вважають себе недостойними, щоби прийти до Ісуса? Або вони настільки бідні, що світ нехтує ними. Наскільки Ти близький до піклування Ісуса про всіх цих людей?

Помолись сьогодні особливо за всіх тих, котрі на Твою думку найбільш потребують саме тепер відчути Божу любов. Нехай Ісус діє через Тебе. Попроси Його вчинити Тебе знаряддям Свого милосердя.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.