16
04.2024
Свв. мцц.-дів Агапії, Ірини й Хіонії Лк 22, 24-38
0,00 / 0,00

Saturday, 10 серпня 2019

Звичайний період, Йн 12, 24-26
Св. Лаврентія

Коли маєш важливу зустріч, то напевне готуєшся.  В якийсь особливий спосіб дбаєш про свій вигляд, думаєш про що говорити. Кожна молитва – це також дивовижна зустріч людини і Бога. Спробуй сьогодні підготуватись до цієї зустрічі. Проси Святого Духа аби допомагав Тобі, вів і провадив твою молитву. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Йоана 12, 24-26

Істинно, істинно говорю вам: Пшеничне зерно, коли не впаде на землю і не завмре, залишиться саме-одне; коли ж завмре, то рясний плід принесе.
Хто життя своє любить, той погубить його; хто ж зненавидить своє життя на цьому світі, той збереже його, щоб жити вічно.
Хто служить мені, хай іде слідом за мною: і де я, там і слуга мій буде. Того, хто мені служить, пошанує Отець.

Смерть – це завжди завершення чогось, темнота, страх і смуток. Але Ісус говорить про зерно, котре умерши може принести ряснішій плід. 

Пригадай, чи були в твоєму житті ситуації, коли ти або хтось з твоїх близьких переживав дуже темний період. Але пізніше той час давав дуже добрі плоди. 

Зверни увагу на такі слова Господа: «Як хто служить Мені, хай іде той за Мною». Служити іншим не завжди легко, особливо коли це близькі, котрі зранили, причинили біль. Але не можливо йти за Ісусом і не служити .  Де вже в сьогоднішньому дні, в якій ситуації ти можеш іти за Ісусом? 

Коли слухатимеш уривок вдруге, будь уважним до обіцянки Ісуса. До того що обіцяє Спаситель тим, хто йому служитиме. 

На завершення, поговори з Ісусом, як з добрим приятелем. Розкажи йому про своє служіння. Проси також про ласку доброго служіння і любові у всьому, що робиш.  

Слава Отцю і Сину і Святому Духові…