20
04.2024
Субота акафістова Мк 8, 27-31
0,00 / 0,00

Tuesday, 06 серпня 2019

Звичайний період, Лк 9, 28б-36
Преображення Господнє

У цей святковий день Господь запрошує тебе на зустріч. Спробуй відійти від своїх буденних справ і зосередитись на запрошенні. Попроси Святого Духа аби товаришував тобі у молитві, вчинив Тебе здібним залучити всі почуття, волю і емоції до цієї Євангельської події. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Луки 9, 28б-36

Ісус узяв з собою Петра, Йоана та Якова й пішов аж на гору помолитись.
І коли він молився, вигляд його обличчя став інший, а одежа - біла та блискуча.
І ось два мужі з ним розмовляли: були то Мойсей та Ілля,
що, з'явившись у славі, говорили про його смерть, якої він мав зазнати в Єрусалимі.
Петро й його товариші були зморені сном. Та як пробудилися, побачили його славу і двох мужів, що з ним стояли.
А коли ці відходили від нього, Петро промовив до Ісуса: “Наставниче, добре нам тут бути! Зробимо три намети: один тобі, один Мойсееві й один Іллі.” Він не знав, що говорить.
Коли він говорив це, насунулася хмара й огорнула їх, а учні налякались, як ті ввійшли у хмару.
І залунав голос з хмари. “Це Син мій, Вибранець, слухайте його!”
І коли пролунав цей голос, Ісус один зостався. Учні мовчали, і нічого з того, що бачили, нікому тоді не оповідали.

«Петро та приятелі його були зморені сном, але, пробудившись, бачили славу Його й обох мужів, що стояли при Ньому». Те, що учні підіймаючись на високу гору при місцевому жаркому кліматі втомились і заснули не дуже дивує. Але пізніше побачили щось дивовижне.
А яких зусиль докладаєш Ти щоб зустрітись з Богом? 

 «І коли Він молився, то вигляд лиця Його переобразився, а одежа Його стала біла й блискуча».  Апостоли побачили перед собою Бога. Іншого Ісуса, котрого знали до того. Чому Господь взяв на гору лише трьох учнів нам невідомо. Господня логіка часто не має пояснення, але його благодать безмежна. Він дає кожному так як сам хоче. Досвідчуєш?

Апостол Петро «не знав, що говорить». Коли слухатимеш уривок знову ввійди в цю Євангельську сцену. Спробуй уявити себе апостолом Петром. Щоб Ти сказав якби був на його місці? 

Назавершення, поговори з Ісусом про те, що Тебе вразило у сьогоднішній євангельській сцені. Проси його про благодать переміни , переображення також і тебе, твого серця. 

Слава Отцю і Сину і Святому Духові…