24
04.2024
Св. мч. Сави Стратилата, воєводи Лк 23, 26-32
0,00 / 0,00

Saturday, 20 липня 2019

Звичайний період, Мт 12, 14-21
Св. Аполінарія

Спробуй уявити собі що ти є присутній під час конфлікту Ісуса з фарисеями, придивися до Його поведінки, прислухайся до Його Слів.

Сьогоднішнє Слово Боже походить з Євангеліє від Святого Матвія 12, 14-21

А фарисеї вийшли звідти й радили на нього раду, щоб його погубити.
Довідавшись про це, Ісус пішов геть звідси. Слідом за ним пішла сила народу: він оздоровив їх усіх,
але суворо наказав їм його не виявляти,
щоб збулося сказане Ісаєю пророком:
“Ось мій слуга, якого я вибрав, улюблений мій, що його душа моя собі вподобала. Я покладу на нього духа мого, і він звіщатиме поганам .правосуддя.
Він не буде ні змагатися, ні кричати і голосу його ніхто не буде чути на майданах.
Він очеретини надломаної не доломить і гнота тліючого не загасить, аж поки не доведе право до перемоги.
На його ім'я будуть надіятися погани.”

Протягом свого земного життя Ісус, мав ряд конфліктів з фарисеями, ці дискусії полягали на відмінностях в тлумаченні релігійних норм, та різному розумінні відносин з Богом. Аргументи Ісуса були незаперечні, Він позиціонував себе на користь любові та милосердя. Євангеліє сьогодні показує нам справжню трагедію, і вона не в наших відмінностях, але в нашому способі їх прийняття, в нашій тенденції до усунення інших: ігнорувати, принижувати, підпорядковувати, та навіть вбивати. У чому джерело твоїх конфліктів?

Конфлікти є частиною життя, і ми вважаємо, що їх походження полягає на тому, що ми відрізняємося один від одного. Однак, якщо ми підемо глибше, справжня причина людських конфліктів не в тому, що ми різні; Бог створив нас унікальними і неповторними, і  це чудово. Коренем конфліктів є неприйняття наших розбіжностей, кожну інакшість ми розглядаємо як загрозу нашій особистій недоторканності, як особисту атаку. Скільки разів, коли хтось висловлював свою точку зору, відмінну від твоєї, замість того, щоб вислухати, прийняти іншого таким, яким він є, з його особистою історією, його ранами,  ти починав свою самооборону або пряму атаку?

Подивимося як Ісус реагує: «Але Ісус дізнався, він пішов звідти, і багато пішли за ним ...» Він не збирався вступати в суперечку з фарисеями, які вирішили Його знищити, Він просто йде з дороги.Нам потрібно вчитися вирішувати конфлікти без атак. Наші відмінності є можливістю для взаємного збагачення та зростання. Любов та повага до іншого, мають стати основою для вирішення конфліктних ситуацій.

Просімо Господа, щоб Він дав нам світло, і ми обрали шлях Істини, шлях Любові. Також помолимося за людей, які є агресивними до нас, тільки тому, що ми маємо іншу точку зору.

Слава Отцю...