23
04.2024
Св. славн. вмч., переможця й чудотв. Юрія Лк 23, 13-25
0,00 / 0,00

Monday, 15 липня 2019

Звичайний період, Mт 10,34 – 11,1
Св. Бонавентури

На початку цієї молитви зверни всі свої думки і своє серце до Ісуса. Попроси Святого Духа , провести тебе через цю молитву.

Сьогоднішнє слово Боже походить з Євангелія від Святого Матвія 10,34 – 11,1

Не думайте, що я прийшов принести мир на землю. Не мир прийшов я принести на землю, а меч.
Я прийшов порізнити чоловіка з його батьком, дочку з її матір'ю і невістку з її свекрухою.
І ворогами чоловіка будуть його домашні.
Хто любить батька або матір більше, ніж мене, той недостойний мене. І хто любить сина або дочку більше, ніж мене, той недостойний мене.
Хто не бере свого хреста й не йде слідом за мною, той недостойний мене.
Хто своє життя зберігає, той його погубить; а хто своє життя погубить задля мене, той його знайде.
Хто вас приймає, той мене приймає; а хто мене приймає, той приймає того, хто мене послав.
Хто приймає пророка, тому що він пророк, той одержить пророчу нагороду, і хто приймає праведного, тому що він праведний, той одержить праведничу нагороду.
Хто напоїть, як учня, одного з цих малих тільки кухликом холодної водиці, істинно кажу вам, той не втратить своєї нагороди.

Сьогоднішній уривок з Євангелія, мабуть є досить складним для нашої людської натури, або скоріше назвемо його незручним для нас. Адже в ньому, Господь не обдаровує нас, так як ми звикли, але вимагає повної відданості, самозречення. І Його слова звучать досить однозначно. Від чого ти готовий відмовитися у своєму житті, щоб знайти  вільне життя в любові Ісуса?

Що означає любити понад усе і прагнути життя так, щоб відмовитися від найдорожчого та відсікти те найцінніше? Можливо тобі у нагоді стане  історія, яка трапилася у 2003 році, альпініст, Арон Ралстон, впав в ущелину, де на нього, несподівано скотився важкий валун і придавив йому руку. Певний запас провізії допоміг Арону прожити в пастці 5 днів, однак, коли їжа і вода закінчилися, перед Ралстоном постало питання - жити чи вмерти. Він так любив життя і прагнув повернутися до рідних, що ампутував власну руку і таким чином зумів дістатися з ущелини. Сьогодні Арон веде повноцінне життя, є прикладом мужності i героїзму. Так само як він прагнув жити, ми Християни маємо запрагнути Вічного Життя, бути готовими пожертвувати тим, що тримає нас на дорозі до спасіння,  та перешкоджає нам жити в любові до Господа.

Те що ми Християни, не гарантує нам так званого «святого спокою», та легкого і приємного життя, адже подекуди ми перебуваємо в конфлікті з цим світом, який є далекий від вчення Ісуса. Навіть переживаємо внутрішні конфлікти, коли наше Его, наші бажання вступають в боротьбу з нашою християнською свідомістю. Тому Ісус говорить про необхідність прийняття свого хреста. Бог гарантує небо тим, хто вибрав життя з Ним і в Ньому.

На кінець, відкриємо своє серце для Ісуса і попросимо, щоб ми знайшли своє життя в ньому.

Слава Отцю...