20
04.2024
Субота акафістова Мк 8, 27-31
0,00 / 0,00

Tuesday, 02 липня 2019

Звичайний період, Мт 8, 23-27
Урбана, Ягоди

Життєві бурі трапляються з кожним. Хвилі хитають човен нашого життя. Проте Господь ніколи не залишає нас на самоті – Він з нами в одному човні. Серед бурі твоїх повсякденних справ, спробуй звернутися до Святого Духа бути з тобою на молитві.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Матвія 8, 23-27

Як він увійшов до човна, слідом за ним увійшли його учні. Аж ось зірвалася на морі така велика буря, що хвилі заливали човен. Він же спав. Ті кинулись до нього, збудили й кажуть: “Рятуй, Господи, ми гинемо!” А він до них каже: “Чого ви лякливі, маловіри?” Тоді встав погрозив вітрам і морю, і настала велика тиша. І здивувались люди та й заговорили між собою: “Хто це такий, що і вітри і море йому слухняні?”

Ісус першим входить до човна. Він іде попереду, а Його учні йдуть за ним - наслідують Його. Вони роблять так, як Він, не питаючи для чого. Якою є твоя довіра до Ісуса? Чи довіряєш ти Ісусові настільки, щоби йти за Ним і не питати, що буде далі? Особливо тоді, коли не бачиш сенсу. 

Учні налякалися не на жарт. Напевно, відчували страх і розпач, довго боролися зі стихією самотужки. Може, відчували сором, що не передбачили цієї бурі, докоряли собі за необачність. Коли зрозуміли, що самотужки не впоратися, почали просити про допомогу Ісуса. Як ти переживаєш «бурі» у своєму житті? Що тобі допомагає їх перейти? 

«Хто це такий, що і вітри, і море йому слухняні?»
Серед повсякденних турбот легко втратити контакт з Творцем. А тоді легко забути і про Його могутність. Вітри і море Його слухають, бо Він їх створив. Вітри і море – грізні і небезпечні стихії, але й вони затихають на слово Ісуса. Коли ти втрачаєш контроль над ситуацією, також можеш попросити Господа бути з тобою, особливо в тих справах, яким не знаєш розв’язку.

Послухай ще раз цей уривок, уважно вслухайся в розмову учнів і Христа.

Господь не покидає нас і в бурях. Тож просімо Його бути з нами і в труднощах, і в тих справах, у яких ми почуваємося безсилими. 

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.