23
04.2024
Св. славн. вмч., переможця й чудотв. Юрія Лк 23, 13-25
0,00 / 0,00

Thursday, 20 червня 2019

Великдень, Мт 6, 7-15
Рафаїла, Флорентини

"Отче Наш"...Молитва, яку ми знаємо з дитинства і промовляємо її мабуть щодня. Поговори сьогодні з Богом, приєднайся до Нього.

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Матвія 6, 7-15

А коли молитесь, не говоріть зайвого, як ті погани; гадають бо, що за своєю велемовністю будуть вислухані.
Не будьте, отже, подібні до них, бо Отець ваш небесний знає, чого вам треба, перш ніж ви просите в нього.
Тож моліться так:
Хай прийде твоє царство,
Хліб наш щоденний дай нам нині.
Прости нам довги наші, як і ми прощаємо довжникам нашим,
Не введи нас у спокусу, і але визволь нас від злого.
Коли ви прощатимете людям їхні провини, то й Отець ваш небесний простить вам.
А коли ви не будете прощати людям, то й Отець ваш небесний не простить вам провин ваших.

Отче наш, так ми називаємо Бога, це означає, що ти є Його дитина. Важко, мабуть усвідомити, що... Ти — син Доброго Отця! Ти дочка царя царів! А молитва — це щира розмова з Ним, це — діалог. Інколи ми молимося механічно, повторюємо ті самі завчені фрази, формулюємо і підбираємо гарні слова, ми просто ведемо монолог. Але чи ми вміємо витишитися і прислухатися до того, що Бог особисто тобі хоче сказати? 

Молитва Отче наш - це прекрасний приклад бесіди з Богом. Молитва ніби поділена на дві частини, в першій ми прославляємо Бога. В другій розповідаємо Йому про себе, про наше теперішнє, коли просимо "Хліб наш щоденний дай нам нині", про минуле, адже просимо про прощення гріхів, і майбутнє:"Не введи нас у спокусу..." Наша молитва — це щире, тихе визнання того, що Бог і так давно вже знає,  якість нашої молитви, не залежить від кількості вимовлених нами слів, але від того, що відбувається в серці під час неї.

В молитві нам звичайно хочеться Бога попросити про багато чого, але з цими проханнями, ми повинні поєднати і готовність, виконувати Божу волю, і прощати тих, хто образив нас. Що тебе спонукає до молитви? Проблеми? Обов`язок, страх? чи все-таки бажання зустрітися з Особою яка важлива для тебе і ти є важливий для Неї? Намагайся до кожної своєї молитви, добавляти хоча б декілька хвилин, на те, щоб дати можливість висловитися також Господу у твоїй розмові з Ним.

Подякуємо сьогодні Богу за те що ми можемо називатися Його дітьми.

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.