25
04.2024
Св. ап. і єв. Марка Лк 23, 33-43
0,00 / 0,00

Wednesday, 12 червня 2019

Великдень, Мт 5, 17-19
Онуфрія, Яніни

Напочатку,  попроси Святого Духа аби Він прийшов у Твою молитву. Нехай  Сам провадить Тебе нею. Роблячи здібним слухати і відкриватись на  Його Слово, котре живе і діє вже сьогодні. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Матвія 5, 17-19

Не думайте, що я прийшов усунути закон чи пророків: я прийшов їх не усунути, а доповнити.
Істинно бо кажу вам: Доки перейде небо й земля, ні одна йота, ні одна риска з закону не перейде, поки все не здійсниться.
Хто, отже, порушить одну з оцих найменших заповідей і навчить інших так робити, той буде найменшим у Небеснім Царстві. А хто виконає їх і навчить, той буде великим у Небеснім Царстві.

Зверни увагу на Слова Ісуса “Я не руйнувати прийшов, але виконати». Як думаєш Божий Син тим самим підтверджує, що Його місія полягає у чомусь більшому, глибшому чи це радше прості слова виправдання перед фарисеями? 

Закон як певні правила був  дуже важливим в тогочасному світі. Скурпульозне виконання його приписів прирівнювалось до праведності. Пригадай такі моменти зі свого християнського життя, коли треба було робити щось згідно традиції, зважати на певні соціальні обставини. Які почуття у тобі тоді пробуджувались? 

Коли Слухатимеш уривок з Євангелія знову, зверни увагу на те, хто є більшим і меншим у Царстві Небеснім. Адже йдеться не лише про виконання але також про певний стосунок з іншими. 

На завершення, поговори з Ісусом про Його заповіді, особливо ті, що стосуються стосунку з іншими.  Розкажи йому про свої успіхи і також невдачі. Хай Твоя розмова буде щирою , подібною бесіді двох друзів. 

Слава Отцю і Сину і Святому Духові...