20
04.2024
Субота акафістова Мк 8, 27-31
0,00 / 0,00

Saturday, 25 травня 2019

Великдень, Йн 15, 18-21
Св. Марії Магдалини де Пацці; Св. Беди Достойного

На початку сьогоднішнього Слова Божого, проси Господа про дар відваги для наслідування Його Слова

Сьогоднішнє слово походить з Євангелія від Йоана 15, 18-21

"Ненавидить вас світ - то знайте: мене він ще перед вами зненавидів.
Були б ви від світу, то світ би своє любив. А що ви не від світу, бо я вибрав вас від світу, ось тому й ненавидить вас світ.
Згадайте слово, що його був я вам вирік: Слуга не більший від пана свого. Переслідували мене - переслідуватимуть і вас. А слово моє зберігали - зберігатимуть і ваше.
Та все те робитимуть вам за моє ім'я, не знають бо того, хто послав мене".

Сьогоднішнє Євангеліє представляє Ісуса, який споживає свою останню вечерю зі своїми учнями, і попереджає їх про переслідування та ненависть до них з боку тих, хто ще не пізнав Господа.
Наше рішення слідувати за Христом, і жити згідно Євангеліє, часто буває важким завданням для нас, ми постійно стаємо перед вибором: або нас буде зневажати світ, в якому ми фактично перебуваємо, або маємо піддатися логіці цього світу.

У сучасному світі ми також зустрічаємося з несприйняттям нас як Християн і відкиданням. Інколи наші знайомі висміюють нашу віру, а за вірність Христу, часом маємо заплатити дружбою або гарними відносинами з людьми. Господь попереджав нас про це. Ісус нам пропонує, щоб ми не переймалися світом і його думкою про нас, і не ставали "власністю світу" бо людина вибрана Богом "не є з цього світу" читаємо: "А що ви не від світу, бо я вибрав вас від світу, ось тому й ненавидить вас світ". Попроси Ісуса аби він зміцнив тебе в бажанні наслідувати його, не зважаючи на відкинення тебе іншими.

Нам у жодному разі не можна ображатися на світ і замикати нашу щоденність для нього. Нашим завданням є, завжди бути Христовим всередині цього світу і дозволити Ісусові змінювати наше життя так, щоб воно змінювало цей світ з середини. Мати спокій в серці бо: "Слуга не більший від пана свого." Пана який називає мене своїм другом.

Сьогодні помолимося за Християн, яких переслідують у сучасному світі. Нехай Господь зміцнить нас і їх у вірі.

Слава Отцю...