28
03.2024
Прп. Іларіона Нового Мт 27, 27-44
0,00 / 0,00

Tuesday, 21 травня 2019

Великдень, Йн 14, 27-31а
Св. Христофора Магалланес; Св. Йоана з Непомук

Прислухайся зараз до Слова Божого, в якому Господь запевняє тебе у Своїй близькості та дружбі. Довірся і відчуй його присутність.

Сьогодні читаємо Євангелія від Святого Йоана 14, 27-31а

"Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається!
Ви бо чули, що сказав я вам: Відходжу і до вас повернуся. Коли б ви мене любили, то зраділи б, що я до Отця йду: Отець бо більший, ніж я.
Нині сказав я вам те, - перед тим, як воно настане, - щоб, коли настане, - увірували ви.
Небагато говоритиму вже з вами, надходить бо князь світу цього.
Щоправда, у мені не має він нічого.
Але щоб світ знав, що я Отця люблю, то так, як Отець мені заповідав, я і чиню."

Сьогодні Ісус до нас приходить з надзвичайним даром. Він дарує нам Свій мир. Цей мир - це є його присутність, Його близькість. Він її дарує нам, залишає її для нас у цьому світі. Ми завжди маємо відчуття спокою, коли знаємо, що Господь є поруч. Він є присутній біля нас кожного дня, у всьому що ми робимо, у наших проблемах, у нашій боротьбі, натхненнях, успіхах, у всьому що нам подобається. Спробуй зараз відчути Його присутність, Його делікатність, Його близькість.

Читаємо: "Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається". Цими словами, Бог просить нас про довіру. Іноді дуже важко визнати, що Бог є поруч, адже Він невидимий. Яким чином я маю зрозуміти що він є близько, і знати що Він мене не залишив?  Однак Ісус хоче, щоб ми довірилися Йому, довірилися любові яка запровадить нас до Нього. Вона є ключем для зустрічі з Господом.
Подумай наскільки ти довіряєш Богові? На чому спирається ця довіра?

Кожен з нас має свою дорогу життя, часом вона є дуже важкою, з перешкодами, переповненою труднощами, але як Ісус пройшов Свій шлях, так і ми маємо вірно з довірою та любов'ю пройти свою дорогу, і джерелом сили для цього, є Його мир і люблячий погляд Отця на нас.

Попросимо Ісуса щоб він навчив нас довіри, яка принесе у наше життя мир та поселить в нашому серці спокій.

Слава Отцю...