20
04.2024
Субота акафістова Мк 8, 27-31
0,00 / 0,00

Monday, 06 травня 2019

Великдень, Йн 6, 22-29
Лукія, Юдити

Озирнись навколо себе. Кого Ти бачиш? Зверни увагу на інших осіб, котрі навколо Тебе, на шум вулиці і життя навколо. А тепер спробуй прислухатись до власного серця, зробити там місце для зустрічі з Богом через Його Слово. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Йоана 6, 22-29

А наступного дня той народ, що на тім боці моря стояв, побачив, що там іншого човна, крім одного того, що до нього ввійшли були учні Його, не було, і що до човна не входив Ісус із Своїми учнями, але відпливли самі учні. А тим часом із Тіверіяди припливли човни інші близько до місця того, де вони їли хліб, як Господь учинив був подяку.
Отож, як побачили люди, що Ісуса та учнів Його там нема, то в човни посідали самі й прибули до Капернауму, і шукали Ісуса. І, на тім боці моря знайшовши Його, сказали Йому: Коли Ти прибув сюди, Учителю?
Відповів їм Ісус і сказав: Поправді, поправді кажу вам: Мене не тому ви шукаєте, що бачили чуда, а що їли з хлібів і наситились. Пильнуйте не про поживу, що гине, але про поживу, що зостається на вічне життя, яку дасть нам Син Людський, бо Його Бог Отець назнаменував. Сказали ж до Нього вони: Що робити нам, щоб діла Божі чинити?
Ісус відповів і сказав їм: Оце діло Боже, щоб у Того ви вірували, Кого Він послав.

Ісус здійснив чудо, нагодувавши 5 тисяч людей хлібом і рибою. Після цього народ повірив, що це пророк і шукає його. Зверни увагу на слова Ісуса, котрі він промовляє їм  «Мене не тому ви шукаєте, що бачили чуда, а що їли з хлібів і наситились». Вони не є солодкими, але відкривають іншу правду. 
Як виглядав твій досвід пошуку Бога? Чи під час цієї мандрівки ти відкрив якусь іншу правду про себе? Можливо не дуже приємну. 

«Пильнуйте не про поживу, що гине, але про поживу, що зостається на вічне життя» 
Що відкривають Тобі ці слова Господа? Чи Ти бачиш різницю між тим, що минає і тим що залишається? Що є більшою і кращою поживою в твоєму духовному раціоні? 

Не легко знаходити відповіді на складні життєві ситуації.  Щось схоже переживав і народ, котрий питався в Ісуса, «що робити?». Коли слухатимеш уривок, зверни увагу на відповідь Ісуса, він дає її досить чітко. 

На завершення, поговори з Ісусом про те, що щойно почув. Проси у Нього сили до здійснення того, до чого Він запрошує Тебе сьогодні. 

Слава Отцю і Сину і Святому Духу.