25
04.2024
Св. ап. і єв. Марка Лк 23, 33-43
0,00 / 0,00

Tuesday, 09 квітня 2019

Великий Піст, Йн 8, 21-30
Дмитра, Марцелія

Проси Святого духа, щоб силою своїх святих дарів допомагав тобі переступати через свої обмеження та впроваджувати у життя Світло Слова. 

Сьогоднішнє Слово походить з Євангелія від Святого Йоана

Йн 8, 21-30

А й ще їм сказав: «Я відійду, а ви мене шукатимете та й помрете у грісі вашім. Куди я відійду, неспроможні ви прийти.»
Тож юдеї мовляли: «Може, він самого себе вб'є, коли ото каже: Куди я відійду, неспроможні ви прийти?»
І далі ще казав їм: «Ви здолу, я - згори. Ви з цього світу, я - не з цього світу.
Тим я і сказав вам: Помрете у гріхах ваших. Бо коли не увіруєте, що я - Сущий, помрете у ваших гріхах.»
Тоді вони йому: «Хто ж ти такий?» Ісус же їм відрік: «Споконвічний, як я і казав вам.
Багато чого маю я про вас сказати й осудити. Та той, хто послав мене, правдивий, і що я чув від нього, те й у світі говорю.»
А вони й не збагнули, що він про Отця їм говорив.
Тоді Ісус до них мовив: «Коли вгору Чоловічого Сина піднесете, тоді взнаєте, що Сущий я і що від себе не чиню нічого, але як навчав мене Отець мій, говорю,
і що той, хто послав мене, - зо мною Сущий. Не полишив він мене самого, бо я постійно те чиню, що довподоби йому.»
І коли говорив так, численні увірували в нього.

Ісус в Євангелії говорить фарисеям, що будуть Його шукати. Вказує їм на те, що не вміють слухати Отця. Сьогодні кожний, хто стає до молитви, шукає Бога. Однак це Він, Той що є Богом в укритті, дозволяє себе знайти. Якого Бога шукаєш ти? Ти шукаєш правди про Нього чи радше підтвердження своїх про Нього уявлень? Чи у правильному напрямку ти йдеш?

Ісус про себе говорить «Я є». Це зворот близький до того, який був даний Мойсею – «Я є Той, що Є». Ісус об’являється, як Бог, що хоче звільнити людей від їхніх гріхів та слабкостей. Віддавай Йому все те, що нищить у тобі гідність Божої дитини.

Лише на хресті Бог у повноті об’являється своєму народу. Щойно там Бог показує, який Він насправді. Він віддав все і не пошкодував навіть власного життя.   Явно об’являється як Той, що любить! Ти помічаєш ту Божу любов у твоєму житті?

Наприкінці проси Бога, щоб Він у своєму невимовному милосерді відпустив тобі гріхи силою страждань свого Улюбленого Сина та через заслуги і заступництво Пресвятої Діви та всіх святих

Слава Отцю…