28
03.2024
Прп. Іларіона Нового Мт 27, 27-44
0,00 / 0,00

Friday, 05 квітня 2019

Великий Піст, Йн 7, 1-2. 10. 25-30
Св. Вікентія Феррера

Роззирнися довкола. Подивися на якусь людину поруч або усвідом собі, що хтось перебуває у сусідньому приміщенні. Уяви собі, що у цій людині присутній Бог.

Сьогоднішнє слово походить з Євангелія від Святого Йоана. 

Йн 7, 1-2. 10. 25-30

І по тому ходив Ісус Галилеєю; він не хотів більше ходити Юдеєю, бо юдеї бажали убити його.
Наближалося ж юдейське свято Кучок. Та коли брати його пішли на свято, то й він так само пішов, однак не явно, а наче потай. Казали отож деякі з єрусалимлян: «Чи не той це, що бажають його вбити?
Ось він говорить явно, і йому нічого не кажуть. Невже старшина і справді визнала, що він Христос?
Та ми про нього знаємо, звідкіля він. А Христос коли прийде, то ніхто не знатиме, звідки він.»
Отож Ісус промовив голосно, навчаючи у святині: «І мене знаєте, і знаєте, звідкіля я. Однак прийшов я не від себе самого, правдивий же той, хто послав мене, - а того ви не знаєте.
Я ж його знаю, бо я від нього, і він мене послав.»
Тим то й хотіли вони схопити його. Та ніхто не наклав рук на нього - не настала бо ще його година.

Подумай про когось, хто поруч із тобою щодня. Нехай це не буде людина, яку ти дуже любиш. Обери когось нейтрального, когось, про кого мало знаєш, або й взагалі недолюблюєш. Викличи у пам’яті її образ. Дивися на її обличчя, рухи, голос. 

Тепер уяви собі, що ця людина Месія, Ісус, котрий повернувся на Землю. Що це власне і є твій Бог, у якого ти віриш. Це хтось абсолютно добрий, люблячий. Подумай, що ця людина віддасть за тебе життя.

Спробуй окреслити відчуття, які народжуються у тобі, коли ти про це думаєш. Що ти відчуваєш? Що ти уявляєш? Що у тій людині найбільше перешкоджає тобі побачити її власне так?

Поговори з Богом про цю людину. Скажи, що відчуваєш щодо неї. Спробуй Йому за цю людину подякувати і щиро попроси, щоб допоміг тобі зауважити у ній добро і красу.

Слава Отцю…