29
03.2024
Прп. Марка, єп. Аретусійського, і Кирила дияк., та інших, що з ним постраждали при Юліані, мучителеві Мт 27, 45-56
0,00 / 0,00

Monday, 11 березня 2019

Wielki Post, Мт 25,31-46
Костянтина, Севастіана

Зупинись на хвилинку, відклади все те, що може завадити тобі у контакті з Богом. Попроси Ісуса Христа про дар Його Духа, щоб вчинив тебе здібним слухати Його Слово, розуміти Його і дав Тобі відвагу втілювати почуте у життя. 

Сьогоднішнє слово з Євангелія від Святого Матвія
Мт 25,31-46

Якже прийде Син Чоловічий у своїй славі, й ангели всі з ним, тоді він сяде на престолі своєї слави.
І зберуться перед ним усі народи, і він відлучить їх одних від одних, як пастух відлучує овець від козлів;
і поставить овець праворуч себе, а козлів ліворуч.
Тоді цар скаже тим, що праворуч нього: Прийдіть, благословенні Отця мого, візьміть у спадщину Царство, що було приготоване вам від створення світу.
Бо я голодував, і ви дали мені їсти; мав спрагу, і ви мене напоїли; чужинцем був, і ви мене прийняли;
нагий, і ви мене одягли; хворий, і ви навідались до мене; у тюрмі був, і ви прийшли до мене.
Тоді озвуться праведні до нього: Господи, коли ми бачили тебе голодним і нагодували, спрагненим і напоїли?
Коли ми бачили тебе чужинцем і прийняли, або нагим і одягнули?
Коли ми бачили тебе недужим чи в тюрмі й прийшли до тебе?
А цар, відповідаючи їм, скаже: Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили.
Тоді скаже й тим, що ліворуч: Ідіть від мене геть, прокляті, в вогонь вічний, приготований дияволові й ангелам його;
бо голодував я, і ви не дали мені їсти; мав спрагу, і ви мене не напоїли;
був чужинцем, і ви мене не прийняли; нагим, і ви мене не одягнули; недужим і в тюрмі, і не навідались до мене.
Тоді озвуться і ті, кажучи: Господи, коли ми бачили тебе голодним або спраглим, чужинцем або нагим, недужим або в тюрмі, і тобі не послужили?
А він відповість їм: Істинно кажу вам: те, чого ви не зробили одному з моїх братів найменших – мені також ви того не зробили.
І підуть ті на вічну кару, а праведники – на життя вічне.


«Син Людський прийде у славі». Євангеліє коротко і ясно віщує повторний прихід Ісуса Христа. Та цього разу це буде прихід у Його славі. Чи ти розумієш важливість цього приходу?

«І зберуться перед Ним усі народи…» За допомогою уяви поглянь на це місце, на натовп людей і на себе у цьому натовпі. Бог, що є володарем цілого світу, а водночас повнотою любові, закликає всіх до Себе. Які почуття викликає у тобі цей образ?

Христос ділить натовп на дві групи: добрих і злих. Починається суд з любові: «усе, що ви зробили одному з братів моїх найменших –  мені ви зробили», а також «те, чого не зробили ви одному з братів моїх найменших – мені також того ви не зробили». Запитай себе чи все робиш з любові до Ісуса, котрий приходить до тебе у щоденних ситуаціях? Чи може щось занедбуєш?


Проси в Ісуса  благодаті, щоб бути здібним зауважувати Його присутність у буденності і не занедбувати жодної нагоди робити для Нього щось добре. 

Слава Отцю…