25
04.2024
Св. ап. і єв. Марка Лк 23, 33-43
0,00 / 0,00

Friday, 08 березня 2019

Wielki Post, Мт 9, 14-15
Св. Йоана Божого Міжнародний Жіночий День

Прислухаючись зараз до Божого Слова, отримуєш ще одне запевнення у Його близькості, дружбі та проводі. Це природньо, що перед величчю Божого діяння в тобі народжується вдячність. Йди за цим!

Сьогоднішнє Слово читаємо з Євангелія від Матвія 
Мт 9, 14-15

Тоді приступили до нього учні Йоана й кажуть: “Чому ми й фарисеї постимо (багато), а твої учні не постять?”
Ісус відповів їм: “Чиж личить весільним гостям сумувати, поки молодий з ними? Надійдуть дні, коли від них заберуть молодого, і тоді будуть постити.


Чи ти погоджуєшся  з тим, що майже кожного дня  людина  відчуває, що їй чогось бракує, чогось недостатньо. Часом маються на увазі якісь речі повсякденного вжитку, інколи справи, на які ти довго чекав/чекала. Це життєва норма.  Однак, чи є потреба у тому, щоб через міру шукати  оте відчуття нестачі? Власне з цього складається піст. Це не життєві обставини, але ти сам вирішуєш із чого скористаєшся, або не скористаєшся під час.  

Євангельський піст плідно формує твою особистість. Вміння відмовлятися від чогось мобілізує волю, щоб ти не боявся вибирати те, що складніше і обмежував себе в тому , що можеш, але не мусиш практикувати. Ось таким «постом» приготована воля у майбутньому дозволить тобі радіти щоденним життям навіть тоді, коли не матимеш всього.


Пам’ятай, що метою посту не є зміцнення сили волі. Це не якась чергова техніка вдосконалення власної особистості. Піст повинен добути з тебе дух жертовності: «я відмовляю собі у цьому зважаючи на іншу людину». Крім цього, свідомий вибір відчуття нестачі чогось сприяє кращому розумінню тисячі людей на землі, котрі саме в цю мить переживають різні форми кризи і скрути. 


Сьогодні, незалежно від того, як відбуватимуться події навколо тебе, з душевним спокоєм обирай  те, що складніше. А у молитві, якою є життя, не забувай про вдячність за найбільш очевидне.
Слава Отцю…
Євангелія від Матея