20
04.2024
Субота акафістова Мк 8, 27-31
0,00 / 0,00

Thursday, 07 березня 2019

Wielki Post, Лк 9, 22-25
Свв. Перпетуї та Феліцити

Сьогоднішнє Слово з Євангелія від Святого Луки
Євангеліє Лк 9, 22-25

Далі додав: “Син Чоловічий має багато страждати; старші, первосвященики та книжники його відкинуть і уб'ють, та він на третій день воскресне.”
Звертаючись до всіх, (Ісус) промовив: “Коли хто хоче йти за мною, нехай себе зречеться, візьме щодня на себе хрест свій і йде за мною.
Бо хто захоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу задля мене, той її врятує.
Яка ж користь людині, що ввесь світ здобуде, себе ж саму погубить або пошкодить?

Чому Бог так багато вимагає? Чому так високо підносить планку досконалості християнського життя? Добрий батько є добрим тоді, коли вимагає; коли показує мету і засоби для її досягнення, але залишає свободу вибору. А чи готовий ти прийняти наступний вимогливий життєвий урок?

Страждання, відкинення , смерть - це те,  чого боїмося найбільше. Натомість радість, спільнота,  життя – те,  чого найбільше прагнемо. Та щоб справді радіти, необхідне випробування стражданням. Для того, щоб цінувати родину, дружбу чи спільноту потрібний досвід самотності.  І щоб справді радіти  життю,  в нас кожного дня  повинна помирати стара людина.

Хрест Ісуса - це сукупність  страждання, відкинення та смерті. Але чи лише цього? Якщо так , то сповідування нашої віри стало б сумним вибором того, чого ми природньо намагаємося уникнути. Хрест є знаком спасіння. Це Боже послання говорить, що саме завдяки любові до кінця праця породжує  радість.  Що добрим плодом пережитої самотності є  вміння будувати сім'ю,  а жертвування себе, як форма щоденної смерті, принесить  вдячність за отримане життя.

Як нести Ісусовий Хрест? Як «зректися» і не думати про себе? Як наслідувати Учителя тут і тепер? Просто зроби важливий крок у своєму духовному житті: щоразу, коли не знаєш, яке рішення прийняти, який шлях обрати, як відповісти чи яким чином допомогти, спитай : «А ти, Ісусе, що би Ти зробив на моєму місці?»
Євангеліє

Нехай сьогоднішньою молитвою життя  буде втрачання. Подумай, що саме так  ти будуєш кращий світ і  сам стаєш кращим. Кожна сторінка Євангелія насичена Ісусовим роздаванням самого себе. Хочеш його наслідувати? Чини подібно!

Слава Отцю…